Jouw personal coach

Wie ben ik? 

Ik ben Fabian Craps en ik ben al 13 jaar actief in de fitnessindustrie. Op 12 jarige leeftijd ben ik de fitness ingedoken om mijn uiterlijk een boost te geven. Na enige tijd voelde ik me inderdaad zelfverzekerder en sterker in het leven. Sinds toen ben ik heel geïntrigeerd geraakt door het effect dat fitnessen op mij had, zowel fysiek als mentaal. Ik wilde uitzoeken van waar dit kwam en hoe ver ik hier in kon gaan. Hierdoor kwam ik al heel snel bij het theoretische aspect terecht. Doorheen de jaren heb ik veel geleerd, zowel in de praktijk als in de theorie en heb me 100% ingezet op de science based fitness wereld.

Het resultaat hiervan is dat alles wat ik zeg of doe gebaseerd en onderbouwd is door wetenschappelijk onderzoek. Dit beperkt zich niet alleen tot trainingsmethodes, maar ook de ontwikkelingen rond voeding, het mentale aspect van fitness en de kleine dingen zoals de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) volg ik op de voet.

 Mijn ervaring

Mijn passie voor fitness wilde ik zo snel mogelijk delen. Ik ben daarom na mijn afstuderen van de middelbare school begonnen als fitnesstrainer. Ik was nog onervaren en teerde echter alleen op mijn eigen ervaring. Na een paar jaar wilde ik me verder ontwikkelen en ben ik in Nederland gaan studeren. Daar heb ik mijn fitness trainer level 1, fitness trainer level 2, master trainer level 3 en medical trainer level 5 afgerond.

Daarna ben ik ook atleet geworden bij 3DMJ, dit is een van de grootste online coaching business in Amerika. Hier heb ik van de beste professoren geleerd op het gebied van science based training. Alles wat ik nu doe is dus gebaseerd op het meest recente onderzoek op het gebied van training en voeding. Dit vertaal ik naar mijn klanten op een manier waardoor zij het nut zien van bepaalde aanpassingen in hun levensstijl.

Mijn doel

Zoveel mogelijk mensen helpen hun doel te bereiken.

Of het nu gaat om afvallen, bijkomen, maximale spiergroei(mijn expertise) of gewoon je fitter en gezonder te voelen. Er wordt niet gewerkt met voedingsschema’s of met coockie cutter trainingsprogramma’s! Alles wordt specifiek aan de persoon aangepast. Dit geldt zowel voor training als voeding. Ik hou ook zeker rekening met medische klachten en blessures en werk gericht aan blessurepreventie.